het ontstaan van DAiLY soaps

[29 juli 2020] 

Ik kan het bijna niet geloven. Begin dit jaar wist ik nog niks van zeep maken, nu verkoop ik mijn eigen ambachtelijke zeepjes! Hoe is dat ineens zo gelopen? Ik heb altijd wel interesse gehad in handwerken, dus dat zeep maken er vroeg of laat eens van zou komen is niet verrassend. Dat ik mijn eigen webshop open echter wel. Al jaren, lees decennia, denk ik erover om iets voor mezelf te beginnen, maar wat dat zou zijn wist ik niet.

 

Ik heb veel verschillende dingen geprobeerd. Als kindje wilde ik samen met mijn vriendinnetje een eigen kapperszaak, net als de meeste meiden in onze klas, en dat veranderde al snel naar de droom om freelance fotografe te worden. Daar heb ik zelfs netjes de opleiding voor gevolgd. Aan het einde van mijn schooltijd was er echter zo veel gebeurt in mijn jonge leventje dat ik die periode liever helemaal achter me liet, en de fotografieschool hoorde bij die periode. Een aantal jaar heb ik toen gezwalkt en gezocht naar wat ik wilde doen. Ik ben zelfs naar de andere kant van Nederland verhuisd om die ontdekking uit te breiden. In die tijd heb ik veel aan mezelf gewerkt; ik ben gezonder gaan leven, beter gaan eten en meer gaan sporten. Ik viel zelfs 25 kilo af binnen een jaar tijd, zo gefocust was ik op het verbeteren van mijzelf en mijn lifestyle. Daar moest ik wat mee doen, dacht ik. Ik wist het, ik zou diëtiste worden. Dus ik weer naar school, voeding en diëtetiek. Het was ontzettend leuk om te doen en het helpt me nog steeds om betere keuzes te maken, maar toen ontmoette ik Dave. En niet veel later kochten we een huisje en kregen we Eleanor. Ik nam een leuke baan aan als voedingsassistent op een revalidatieafdeling en we hielden ons lekker bezig met de verbouwing van ons nieuwe huisje. Gelukkiger kon ik niet worden. Ik droomde misschien altijd van mijn eigen onderneming, maar ik droomde nog veel meer van mijn eigen gezinnetje. Om de een of andere reden leek een eigen onderneming mij gewoon makkelijker om naar te streven. Een carrière kun je opbouwen, een gezin moet je overkomen.

 

En dat gezinnetje overkwam mij sneller dan ik zelf kon geloven. Ik trok in bij Dave en al snel bleek ik zwanger. Geen seconde dacht ik meer aan mijn eigen onderneming. Alles draaide nu om ons en de komst van onze kleine. Maar ondertussen gebeurde er iets verschrikkelijks voor iedereen op deze aarde. Het begon ver van huis, dus niemand hier maakte zich echt zorgen. Waarschijnlijk weet iedereen waar ik het over heb, want het duurde niet lang voor de toestand uitbrak in Nederland.

Het weekend van carnaval om precies te zijn. De allereerste carnaval die ik niet zou gaan vieren, want de woensdag voor dit weekend werd ik moeder en wij zaten lekker met zijn drietjes thuis op onze roze wolk. Het werd iedereen geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te blijven, en dat vonden we allang prima. Lekker ongestoord van ons nieuwe leventje als ouders genieten. Ik was het echter zo gewend om altijd bezig te zijn, dat de muren op een gegeven moment wel een beetje op me af kwamen. Ik was nog steeds dol gelukkig, maar ik moest iets verzinnen om te kunnen doen naast het moeder zijn.

 

Zo kwam het zeep maken in mijn leven. Wanneer ik zeep maakte was het even tijd voor mij alleen, zonder man en zonder baby. Iets wat ik iedere moeder aan kan raden. Je zorgt beter voor je gezin wanneer je goed voor jezelf zorgt, en ze dus af en toe even links laat liggen om op jezelf te focussen. Elke week nam ik een paar uur tot een middagje de tijd voor mijn nieuwe hobby en Dave had dan zijn vader-dochter tijd met Eleanor. Al snel zaten we te kijken met bergen zeep. Wat moesten we daar nou weer mee?

“Waarom ga je het niet verkopen?” stelde Dave voor. “start een eigen webshop!” Een eigen webshop? Al mijn plannen om een eigen onderneming te starten waren tot nu toe gefaald, waarom zou een webshop me dan wel lukken? 

Ik weet nog steeds niet of het een succes gaat worden, maar dat maakt ook helemaal niet uit! Ik heb mijn gezinnetje, ik heb mijn baan als voedingsassistente, de webshop hoeft helemaal geen succes te worden. Het hoeft alleen mar een manier te zijn om me te helpen mijn hobby te delen met de wereld, en genoeg geld op te brengen om deze hobby in stand te houden. Dat is alles! Mijn eigen dingetje, om af en toe op mezelf te focussen. Zo is niet alleen mijn gezin mij overkomen, maar ook mijn eigen winkeltje. Nu is het tijd om deze verder op te bouwen.

 

WIST JE DAT... DE NAAM DAILY SOAPS IS ONTSTAAN UIT DE NAMEN VAN MIJ EN MIJN VRIEND. DA STAAT VOOR DAVE EN LY STAAT VOOR LYNN. DE I STAAT VOOR "EN", DAAROM IS DIT EEN KLEINE LETTER IN HET LOGO. DAVE HEEFT MIJ GEINSPIREERD OM EEN WEBSHOP TE STARTEN, EN DAAROM VERDIENT HIJ EEN PLEKJE IN DE NAAM, VINDT IK.